WeFace.it in Belgisch Boek

Wijlick en DelanoKinderen die gepest worden dragen de gevolgen ervan vaak levenslang met zich mee. Het beïnvloedt alles wat ze doen: van hun zelfbeeld en relatieleven tot hun carrière. Het kan verstrekkende gevolgen hebben voor je schoolprestaties, je carrière, je relaties en je zelfbeeld. Pestgedrag kan zelfs leiden tot zelfmoord. Genoeg redenen om er aandacht voor te vragen. Dat doet de Belgische Mariëtte van Wijlick door haar boek te presenteren. Mariëtte van Wijlick bedacht het project ‘1001 Jurkjes’, dat ons letterlijk en figuurlijk stof tot nadenken geeft. Het project bestaat uit een boek met 15 portretten (foto’s en verhalen) van mensen die hun pestleven omgetoverd hebben tot een inspirerend leven.

Van Wijlick is zelf vroeger gepest en merkte hoe dat haar nog steeds beïnvloedde, met name op het gebied van zelfvertrouwen en in het bereiken van haar doelen. Ze besloot van haar nare ervaringen mooie herinneringen te maken en veertien andere mensen mee te nemen op deze transformerende reis. In het boek komen allerlei verschillende mensen aan bod die openhartig vertellen over hoe zij hun pestverleden positief hebben omgevormd.

In het boek is ook het portret te lezen van Jennifer Delano. Deze ervaringsdeskundige op het gebied van pesten is één van de ontwikkelaars van het spel WeFace.it. Samen met Geke Versprille en Mariette Kroeze is ze de drijvende kracht achter het spel. Tijdens het spelen van het spel WeFace.it worden de omgangsvormen binnen een groep bespreekbaar gemaakt en verduidelijkt. Door het scheppen van duidelijkheid weten de groepsleden waar ze aan toe zijn en waar ze elkaar op kunnen aanspreken. Dit heeft een positief effect op het groepsklimaat waardoor negatief gedrag en/of pesten minder kans krijgt.

Meer over ”1001 Jurkjes”: http://www.1001jurkjes.wordpress.com/het-boek/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *