Hoe voorkom je verzoening?

braintoss-image (1)Op 25 februari 2017 organiseerde, Ikstavoorverzoening, De Verzoendag 2017 in Ahoy Rotterdam. Verzoenen in deze huidige samenleving wereld is hard nodig! Tussen 10.00 – 14.00 uur kon iedereen die een oplossing voor een conflict wil, aanschuiven bij 10 mediators, die zich op die dag belangeloos inzetten, zodat iedereen de eerste stappen kon zetten naar verzoening. Het avondprogramma van 19.00 – 22.30 uur stond in het teken van vergeven en verzoenen met jezelf en met de ander. Het was de derde keer dat deze dag/avond werd georganiseerd. Maar liever wordt deze niet georganiseerd…

braintoss-image (2)Verzoening voorkomen?
Wat heeft die titel te maken met een Verzoendag? Nou, het volgende! Voorkomen is heel veel beter dan genezen. Zou het niet veel beter zijn om verzoening te moeten voorkomen? Om vanaf het begin goed met elkaar om te gaan. Om vanaf het begin een leuke groep met elkaar te creëren? Dat kan gewoon. Iemand die op de Verzoendag spreekt is Jennifer Delano. Samen met Geke Versprille en Mariette Kroeze ontwikkelde zij het spel WeFace.it. Hét spel om te spelen wanneer een groep elkaar nog niet kent, óf wanneer een groep nog niet de gezellige en goed functionerende groep is die het zou moeten zijn. Ideaal voor middelbare scholen (
https://www.nationaleonderwijsgids.nl/speciaal-onderwijs/nieuws/35818-eerste-school-aan-de-slag-met-nieuw-spel-graviant-om-pesten-te-voorkomen.html) of bedrijven zoals Seats2Meet (https://magazine.seats2meet.com/release-spel-om-pesten-te-voorkomen-weface-op-2-november-s-bij-s2m-utrecht/). Het spel was tijdens De Verzoendag 2017 te zien en aan te schaffen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *